Machinefabriek Ruiter ontmoet nieuwe medewerker tijdens Werkfestival

Het is alweer even geleden, zaterdag 19 september… Maar wat was het een mooie en zonnige dag. En het werd uiteindelijk ook een succesvolle exercitie voor de tweekoppige directie van Machinefabriek Ruiter. Want tijdens het Werkfestival Súdwest-Fryslân, bij Lokaal 55 in Sneek, raakten Erik Ruiter en George Hoogma in gesprek met de 44-jarige Sietze de Jong.

Eerlijk is eerlijk, ze kenden elkaar al enigszins. Maar dat was nou juist de trigger voor Sietze om toch even een bezoek te brengen aan het Sneker bedrijf op het festival, waar veel bedrijven zich van hun beste kant lieten zien en diverse vacatures konden uitlichten. De ervaren metaalbewerker/machinebouwer had namelijk ter oriëntatie op de Werkfestival-site de aanwezige bedrijven bekeken en het bedrijfsfilmpje van Ruiter sprak hem meteen aan.

De ‘drempel’ van het online aanmelden weerhield hem eerst, maar op het laatste moment zette Sietze toch de stap om het coronaproof event te bezoeken. De vacature van planner c.q. kwaliteitsmedewerker sprak de praktisch ingestelde inwoner van Oudega aan. Van het een kwam het ander en na een paar gesprekken besloot hij zijn eerste werkgever (een soortgelijk bedrijf in Bolsward) te informeren. Dit was nog best lastig, want daar werkte hij al 24 jaar met veel plezier. Maar de ambitie won van het sentiment.

De stap voorwaarts is gezet. “Als je iets wilt, dan moet je het op een gegeven moment gaan doen. Ik was net verhuisd met mijn vrouw en 2 jonge kinderen en op een gegeven moment wil je wat werk betreft wel een nieuwe uitdaging. De tijd was er rijp voor.”, aldus de MTS Werktuigbouw geschoolde Sietze. “Ik kijk ernaar uit om vanaf december bij Ruiter in Sneek te gaan werken. Het is een goede organisatie met een rechtdoorzee directie. Een gezellig bedrijf dat al 146 jaar bestaat en waar collegiale en vakkundige medewerkers zich inzetten voor veel innovatieve projecten. Ik wil er graag iets moois van maken en ben erg positief over de toekomst!”

Foto’s door Ron van Hal

1 gedachte over “Machinefabriek Ruiter ontmoet nieuwe medewerker tijdens Werkfestival”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven