Ontwerpen

Voor meedenken, uitvinden, prototypes of alleen verbeteren:
‘Tekenaars met twee rechterhanden, dat werkt’

Voor écht innovatieve dingen heb je creativiteit nodig. Maar om zo’n uitvinding vervolgens ‘handen en voeten’ te geven, heb je kennis van de praktijk nodig. Bij Ruiter Sneek hebben we die gouden combinatie. De open mind van Erik Ruiter wordt door onze tekenaars vertaald naar werkbare systemen. Die we vervolgens zelf kunnen bouwen – al dan niet met hulp van derden.

Het vraagstuk? liefst zo vaag mogelijk

Daarom schuiven we liefst in een zo vroeg mogelijk stadium aan tafel bij technische vraagstukken. Zelfs als de oplossing nog geheel buiten bereik lijkt, vinden wij het een uitdaging om mee te denken over de oplossing.
Breed, groots, schier onmogelijk? Wij denken graag met u mee.
Want op het moment dat één persoon van het gezelschap de goede kant op dwaalt, kan het zomaar zijn dat daardoor een tweede idee opborrelt dat wel zou werken… mits we daarvoor bepaalde technieken kunnen inzetten die er nu nog niet zijn… maar die we bij Ruiter Sneek kunnen ontwikkelen! Zo’n project, die kick en die euforie als zo’n proces na heel veel overleg eindelijk van start gaat, die zoeken wij!

De basis. Breed en praktisch

Van oudsher zijn we machinebouwers. Frezers en draaiers, gespecialiseerd in alles wat strak, naadloos en compleet hygiënisch moet.
Maar de nieuwe generatie bij Ruiter Sneek (de 6e!) is meer van het denken dan van het maken.

Toch is het juist die basis die ons sterk maakt. Weten wat er mogelijk is. Technisch denken. Groots denken en toch praktisch blijven door een korte ruggespraak met een vakman van onze werkvloer.
Geen tijd verspillen.

Ontwerpen bij Ruiter. Breed en praktisch

Een installatie om een compleet VOC-schip te impregneren.
Klinkt onmogelijk, maar het kán

Het ontwerp: met feedback van de werkvloer

Onze tekenaars zijn niet dag en nacht op het beeldscherm bezig.
Ze tekenen (veel!) maar ze komen ook op de werkvloer. Dat zorgt ervoor dat onze ontwerpen praktisch blijven.
Waar de tekening puur qua techniek klopt, wordt het ontwerp versterkt door de praktisch kijk: is het ook logisch?
Het meest simpel?
En zijn we hier zuinig (genoeg) met het materiaal?

De uitvoering: maar dan wel groen en zuinig

Ook die doen we zelf. Soms eerst in prototype. Soms slechts gedeeltelijk omdat we nu eenmaal niet alle formaten en alle grondstoffen kunnen verwerken. Maar ook dan blijven wij opzichter. Mannen uit de praktijk, die meekijken met andere mannen uit de praktijk.
Onlogische stappen worden er direct uitgefilterd. Pijnpunten in het onderhoud worden aangepast voordat ze problemen kunnen veroorzaken. En omdat we er zo vaak mee bezig zijn voor klanten, proberen we het meteen zo duurzaam en milieuvriendelijk uit te voeren.

Het resultaat: kwaliteit tot in de puntjes

Wij zijn niet beter. Wel praktisch. Doelmatig. We maken installaties die werken, ontwerpen die passen. Kwaliteit, op tijd en volgens afspraak.
Dat doen we zó graag, dat we bereid zijn om aan tafel te komen zitten bij projecten die nog geenszins vaststaan. Waar de oplossing nog lang niet in zicht is. Of waar zeker nog twee jaar over vergaderd zal worden.

Wie had gedacht dat we een productielijn voor kunststof mallen zouden maken die nog geen 0.002 mm mogen afwijken.
En alles recyclebaar. Uiteraard.

Heb je zo’n vaag en groots probleem?

Wil je meedenkers die van doorpakken houden?

Nodig ons uit.
Laten we dat ene uur sowieso investeren. Dan beslissen we dan of we net zo enthousiast worden van jouw probleem als jij van onze oplossingen. Genoeg mooie voorbeelden. De meeste nog lang niet afgetimmerd. Maar één op één vertellen we graag meer dan dat we hier publiek maken.
Interesse?
Laten we kennismaken!