Ontwerpen

Om mee te denken, uitvinden, prototypes maken of alleen het proces verbeteren:
‘onze tekenaars hebben twee rechterhanden, dat werkt!’

Voor écht innovatieve dingen heb je creativiteit nodig. Maar om zo’n uitvinding vervolgens ‘handen en voeten’ te geven, heb je technische kennis van de praktijk nodig. Bij Ruiter Sneek hebben we die gouden combinatie!

Graag een probleem!

Wij hebben graag een vaag en lastig probleem. Daarom schuiven we het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium aan tafel bij technische vraagstukken. Zelfs als de oplossing nog geheel buiten bereik lijkt, vinden wij het een uitdaging om mee te denken over de oplossing.

Breed, groots, schier onmogelijk? Wij denken graag met u mee.
Want op het moment dat één persoon van het gezelschap de goede kant op dwaalt, kan het zomaar zijn dat daardoor een tweede idee opborrelt dat zou werken… Mits we daarvoor bepaalde technieken kunnen inzetten die er nu nog niet zijn. Bij Ruiter Sneek kunnen we deze namelijk prima ontwikkelen.

Zo’n project, die kick en die euforie als zo’n proces na heel veel overleg eindelijk van start gaat, die zoeken wij!

George Hoogma

"De open mind van Erik Ruiter wordt door onze tekenaars vertaald naar werkbare systemen die we vervolgens ook nog kunnen bouwen"

Een brede basis

Van oudsher zijn we machinebouwers. Frezers en draaiers, gespecialiseerd in alles wat strak, naadloos en compleet hygiënisch moet. Maar de nieuwe (zesde!) generatie bij Ruiter Sneek is meer van het denken dan van het maken.

Toch is het juist die basis die ons sterk maakt. Weten wat er mogelijk is. Technisch denken. Groots denken en toch praktisch blijven door een korte ruggespraak met een vakman van onze werkvloer. Geen tijd verspillen.

Ontwerpen bij Ruiter. Breed en praktisch

Een installatie om een compleet VOC-schip te impregneren. Onmogelijk? Het kán!

Het ontwerp: met feedback van de werkvloer

Onze tekenaars zijn niet dag en nacht op het beeldscherm bezig. Ze tekenen (veel!) maar ze komen ook op de werkvloer. Dat zorgt ervoor dat onze ontwerpen praktisch blijven.

Waar de tekening puur qua techniek klopt, wordt het ontwerp versterkt door de praktisch kijk. Is het ook logisch? Kan het nog eenvoudiger? En zijn we hier zuinig (genoeg) met het materiaal?

De uitvoering: maar dan wel groen en zuinig

Soms maken we eerst een prototype of slechts bepaalde onderdelen, omdat we nu eenmaal niet alle formaten en alle grondstoffen kunnen verwerken.

Maar ook dan blijven wij opzichter. Onlogische stappen worden er direct uitgefilterd. Pijnpunten in het onderhoud worden aangepast voordat ze problemen kunnen veroorzaken. En alles zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk!

Het resultaat: kwaliteit tot in de puntjes

Wij zijn niet beter. Wel praktisch en doelmatig. We maken installaties die werken, ontwerpen die passen. Kwaliteit, vakmanschap, op tijd en volgens afspraak.

Dat doen we zó graag, dat we bereid zijn om aan tafel te komen zitten bij projecten die nog geenszins vaststaan. Waar de oplossing nog lang niet in zicht is. Of waar zeker nog twee jaar over vergaderd zal worden.

Een productielijn voor kunststof mallen die nog geen 0.002 mm afwijkt. En alles recyclebaar? Ruiter maakt het!

Heb je een groots of lastig probleem?

Wij zijn meedenkers die van doorpakken houden

Nodig ons eens uit. Laten we dat ene uur investeren en kennismaken met elkaar. Daarna beslissen we of we net zo enthousiast worden van jouw probleem als jij van onze oplossingen. We hebben genoeg mooie voorbeelden. De meeste nog lang niet afgetimmerd. We vertellen je er graag meer over. Heb je interesse? Laten we kennismaken!

Scroll naar boven