Ruiter ontvangt veel leerlingen tijdens DoeDag in Sneek

Op dinsdag 5 november jl. vond in de Sneker Sporthal het VMBO On Stage Beroepenfeest plaats, voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Met z’n allen hebben we bijna 1.000 leerlingen verwelkomd van Nordwin College (VMBO) locatie Sneek, Marne College locatie Bolsward, Bogerman locaties Sneek, Balk en Koudum, RSG Magister Alvinus te Sneek, Praktijkonderwijs de Diken te Sneek en het ISK te Sneek.

Vandaag, 28 november 2019, was dan eindelijk de Doe Dag! Maar liefst 14 leerlingen kwamen op werkbezoek bij ons bedrijf aan de Schoenmakersstraat 17 in Sneek. Van onder andere collega en vakman Tjalling Tjalsma kregen de geïnteresseerde jongens èn meisje (!) na het smaakvolle ontvangst met heus Ruitergebak, een uitgebreide tour door de werkplaats.

Er was veel te zien en, uiteraard, ook te DOEN. Zo werd er in de assemblagehal een prachtig kerstboompje in elkaar gelast en kon er op de verspanende afdeling een kaarsenstandaard worden gemaakt. Aan de medewerkers van Ruiter werden vragen gesteld en na de rondleiding vertrokken de techneuten in spé weer op hun ijzeren ros door de regen naar huis. Wat een bikkels.

Wij hebben een prachtige dag gehad samen met deze jongeren, die (hopelijk) over een aantal jaren wederom bij ons binnenlopen om te kiezen voor techniek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *