Ruiter ontvangt veel leerlingen tijdens DoeDag in Sneek

Op dinsdag 5 november 2019 vond in de Sneker Sporthal het VMBO On Stage Beroepenfeest plaats, voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Met z’n allen hebben we bijna 1.000 leerlingen verwelkomd van Nordwin College (VMBO) locatie Sneek, Marne College locatie Bolsward, Bogerman locaties Sneek, Balk en Koudum, RSG Magister Alvinus te Sneek, Praktijkonderwijs de Diken te Sneek en het ISK te Sneek.

Vandaag, 28 november 2019, was dan eindelijk de Doe Dag! Maar liefst 14 leerlingen kwamen op werkbezoek bij ons bedrijf aan de Schoenmakersstraat 17 in Sneek. Van onder andere collega en vakman Tjalling Tjalsma kregen de geïnteresseerde jongens èn meisje (!) na het smaakvolle ontvangst met heus Ruitergebak, een uitgebreide tour door de werkplaats.

Er was veel te zien en, uiteraard, ook te DOEN. Zo werd er in de assemblagehal een prachtig kerstboompje in elkaar gelast en kon er op de verspanende afdeling een kaarsenstandaard worden gemaakt. Aan de medewerkers van Ruiter werden vragen gesteld en na de rondleiding vertrokken de techneuten in spé weer op hun ijzeren ros door de regen naar huis. Wat een bikkels.

Wij hebben een prachtige dag gehad samen met deze jongeren, die (hopelijk) over een aantal jaren wederom bij ons binnenlopen om te kiezen voor techniek!

1 reactie op “Ruiter ontvangt veel leerlingen tijdens DoeDag in Sneek”

 1. Geachte Meneer Ruiter,
  Als oud Sneker,woon al ruim 46 jaar in Canada, lees ik graag het nieuws vanuit Sneek.
  In de Groot Sneek krant heb het artikel van Uw bedrijf gelezen en het leuke is dat mijn oom
  (Harm Schreuder) na de ambacht school in dienst kwam bij Ruiter Machinefabriek en heeft zich opgewerkt tot mededirekteur,maar toen de jongere generatie met computers begonnen vond hij het tijd dat hij na ruim 40 jaar om met pensioen te gaan.
  Dit is een beetje geschiedenis uit vroegere jaren van Uw bedrijf.
  Met vriendelijke groeten,
  Lammy Berkhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top